Als God in Argentinie

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg

31 Maart 2014 | Argentinië, Maipú

De dagen kabbelen rustig voort.

Het laatste verslag was uit Barreal. We gingen daarna verder naar het zuiden, Uspallata voor 2 nachten en vandaar uit naar Maipu, dat laatste: nooit van gehoord maar als ik zeg Mendoza, dan klinkt het wel bekend. We zijn in de provincie Mendoza en dicht bij de stad Mendoza, dé wijnstreek van Argentinie.

Tijdens de rit van Barreal naar Uspallata passerden we Nationaal Park El Leoncito, niet heel spectaculair maar toch mooi, een observatorium ("sterrenwacht") bezocht, tsja wat doe je daar overdag eigenlijk? Een korte wandeling en de Pampa de Leoncito, een vlakte/droog meer waar je met de auto over kunt rijden, altijd goed voor een spectaculaire foto. Overigens zijn de sterrenhemels weer subliem (zuidelijk halfrond hè).

Vanuit Uspallata een rit dwars door de Andes gemaakt naar de Chileense grens (aan de andere kant, in wezen vlak bij, ligt Santiago de Chile). Een prachtige bergrit, je passeert de Aconcagua, met 6.962 meter de allerhoogste van het westelijk halfrond, van het Amerikaanse continent. Was weer een wandelingetje waard.

En dan arriveren op een kleine wijnboerderij met Posada voor 3 nachten, Maipu. Rustig, tussen de Malbec wijnranken, fietsen in de omgeving want, jawel, het is hier vlak, de witte Andes toppen op de achtergrond. Een enorm wijngebied met vele grote bodega's. De eigenaar is Hans de Vloo, een Belg. Maar Hans heeft een triest verhaal want zijn partner en twee kleine kinderen hadden hem in januari verlaten, hij loopt met de ziel onder zijn arm, wij hebben zijn verhaal aangehoord. We hebben met hem te doen.

Als God in Argentinie, wat betekent dat?

- Heerlijk genieten van het weer, de zon reist nog steeds mee, tot nog toe....
- Stukje rijden.
- Fotootje maken.
- Effe koffietje drinken ergens.
- Iedere dag weer ergens een plekkie zoeken om te eten en dat eten is heel erg goed, de wijn erbij, eigenljjk iedere dag weer een feest. Nu in Maipu eten we ergens op een Bodega in de tuin. Gisterenavond een tip van Hans: club Tapiz. Aankomen, nadat je je aangemeld hebt gaat de poort voor je open, dan wordt er weer een slagboom geopend, met de walkie talkie wordt er naar binnen gemeld dat je er aankomt. Waauw, dat was "op chique". Maar een andere keer zit je op een oud keukenstoeltje aan een simpele tafel.
- Vandaag weer in een Bodega tuin gegeten en daarna een mini-chocolate-factory bezocht (proeven!!).

Als God in Argentinie dus, heerlijk.

De herfst breekt hier aan, bomen verkleuren, bladeren beginnen te vallen.

Morgen weer een grote verplaatsing en we bezoeken Parque Nacional Sierra de las Quijadas.

Hans maakt zometeen pizza's in de tuinoven.

Ciao

Wilhelmien en Jan

• 01 April 2014 - 00:41

Jan Lettinga:

Ik leef al 6 jaar als God in Argentinië, het is hier inderdaad goed toeven. Tot snel in Córdoba,

Jan

• 01 April 2014 - 09:10

Rob:

dit verslag wakkert het verlangen om er heen te gaan bij mij aan.....

• 01 April 2014 - 12:57

Doreen Scheepens:

Wat een fantastische reis! Echt een feest om jullie foto's en verslagen te lezen. Geniet er nog maar goed van