Toch leven op een andere planeet! - Reisverslag uit Salta, Argentinië van jan-en-wilhelmien-in-argentinie - WaarBenJij.nu Toch leven op een andere planeet! - Reisverslag uit Salta, Argentinië van jan-en-wilhelmien-in-argentinie - WaarBenJij.nu

Toch leven op een andere planeet!

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg

15 Maart 2014 | Argentinië, Salta

Donderdag, de 4e Puna dag

Een rit van 360 km onverharde weg, spoor en piste (zoals gisteren), 11,5 uur gereden, 3 tegenliggers, het was druk vandaag! We zijn moe. Wat de natuur ons vandaag allemaal voorgeschoteld heeft hou je echt niet voor mogelijk. We kunnen het zelf nauwelijks geloven, maar als je de foto's ziet. Het is werkelijk van een andere planeet. Van El Peñon naar Tolar Grande, weer niet te begrijpen dat hier mensen wonen.

Weer wat losse opmerkingen om de dag te typeren:
- in de verte (60 km afstand) lijkt het op een enorme zandhelling, iets dichterbij een gletsjer, nog dichterbij een stad met witte huizen en als je er komt val je om van verbazing: het zijn reuze blokken puimsteen, zo'n enorme hoeveelheid, tientallen km2 !!!, Campo Piedro Pomez.
- het 3e grootste droge zoutmeer ter wereld ligt voor je, iets van 150 km lengte overzie je, een uur later steken we het "meer" met de auto dwars over, de oversteek duurt 85 km!!! Ieder gevoel van maat is weg.
- wit, grijs, zwart, bruin, geel, roze, rood, donkerrood, groen, paars, blauw, de kleuren van een mooi mozaïk? nee, de kleuren van het gebergte van de Puna.
- picknick lunch in Antofalle, er wonen 40 mensen op deze planeet Antofalle, we waren the talk of the town.
Kan morgen ons nog wel verrassen?

Vrijdag, de 5e Puna dag

De voormiddag met de Salar del Diablo en wat daarna kwam verrast zeker wel, het lijkt op Mars. Vandaag nog de nodige zoutvlaktes meer gezien, sneeuwblindheid is hier gemakkelijk, witter dan wit.
We zien in de vrije natuur veel vicunias, lama's, ezels, af en toe een vos of condor.
Vanmiddag stuitten we op een traditionele ezelsmarkt in een dorpje, leuk.

Gelukkig hebben we geen last van hoogteziekte, toch al een aantal malen ver boven 4000 meter gereden. Morgen de laatste dag, terug naar Salta.

Zaterdag, de laatste Puna dag

Allereerst de zoutvlakte Salar Grandes, daarna een prachtige route terug naar Salta. Tot enkele kilometers voor Salta blijft de natuur indrukwekkend. By the way: een lama is ook lekker!
6 dagen een blauwer-dan-blauwe lucht.

We sluiten de Puna af, het is wel duidelijk hoe dit bevallen is, we staan paf, het moet echt even bezinken.
65000 km2 ongelooflijke natuur.
Je kunt in de Puna werkelijk duizenden foto's maken, ik heb het beperkt, het zijn er slechts 600 geworden!

Het fijne van onze gids Mariano was dat hij het zelf ook zo mooi vond en veel foto's maakte, hoewel hij er al zo vaak geweest is en feilloos de sporen vond. Met weemoed hebben we afscheid genomen. Het voelt als het einde van de vakantie.......

Maar we zijn nu 3 weken onderweg en gaan morgen aan onze grote autorondreis beginnen, 22 dagen touren.
Zo meteen een hap eten op de Plaza in Salta.

We'll be back!

Groetjes Huub en Hennie

• 16 Maart 2014 - 01:10

Truus En Ad Spikmans:

Hoi Wilhelmien en Jan

Wat een avontuur, jullie genieten en wij genieten mee !!!!!!!!!!!!!
    Elke keer boeiende verhalen ! Ga zo door!
    Truus en Ad Spikmans

• 16 Maart 2014 - 09:04

Rob:

Ik denk dat weinig mensen zo enthousiast schrijven als jij pap, het is pure reclame voor het land.

• 16 Maart 2014 - 10:42

Henk En Ria:

Wat een geweldige plaatjes, niet te geloven,mooier kan bijna niet.
    GEWELDIG!!!!!

Groeten Henk en Ria.

• 19 Maart 2014 - 16:04

Ger Van De Wijdeven:

Het blijft prachtig en dat is op zich ook prachtig.
    Ik merk het wel: "You both don't cry in Argentina" !
    Houen zo.

Groet,
    Ger

• 25 Oktober 2015 - 17:51

Ge Weisscher:

Hallo Jan en Wilhelmien,

Wij hebben enorm genoten van dit reisverslag, in het bijzonder het verslag van de 6-daagse trip naar de Puna. GEWELDIG!!!.
    Wij hebben ook plannen om dit gebied te gaan bezoeken. Door jullie verhaal komt alles in een stroomversnelling terecht. Waar hebben jullie deze trip geboekt? En we zijn erg benieuwd naar meer foto's van dit spectaculaire gebied.
    Vriendelijke groet
    Gé en Mariëtte Weisscher